جراحی پلاستیک بینی
جراحی پلاستیک بینی عمل زیبایی است که با تغییر شکل و ساختار بینی و رفع ایرادات موجب زیباسازی بینی با حفظ عملکردهای طبیعی بینی می شود. در ادامه دکتر محمدرضا شفیعی در رابطه با این پروسیجر زیبایی اطلاعات بیشتری ارائه می دهد.
جراحی پلاستیک بینی استخوانی
ضخامت پوست شاخصه بسیار مهمی است که در نتیجه نهایی جراحی زیبایی بینی تاثیر می گذارد. بینی با پوست نازک و غضروف و استخوان محکم را بینی استخوانی می نامند. نتیجه جراحی بینی استخوانی مطلوب تر بوده و با احتمال زیادی مورد رضایت فرد خواهد بود.
جراحی پلاستیک بینی گوشتی
نوع دیگر بینی از نظر ضخامت پوستی وجود دارد، که اگر بینی فرد ضخامت پوست بالایی داشته و غضروف و استخوان ضعیفی داشته باشد را بینی گوشتی می نامند.
در گذشته نتیجه جراحی ریبایی بینی گوشتی ضعیف بوده و در اغلب موارد رضایت فرد و اطرافیانش را جلب نمی کند. تکنیک های قدیمی جراحی پلاستیک بینی گوشتی کاهنده بوده یعنی با تراش دادن غضروف و استخوان انجام می گرفت.
اما امروزه جراحی بینی گوشتی با تقویت غضروف به ساختار بینی شکل و فرم داده می شود که امکان برگشت یا افتادگی را به حداقل رسانده و به احتمال قوی اصلا اتفاق نمی افتد.
قابل ذکر است که هر چقدر غضروف بینی دارای استحکام بیشتر و پوستی نازک تر باشد، نتیجه مطلوبتر و جراح فوق تخصص پلاستیک بینی امکان مانور دادن و ایجاد تغییرات بیشتری با توجه به انتظار فرد، خواهد داشت.
جراحی پلاستیک بینی عروسکی
استاندارد های زیبایی با تجزیه و تحلیل اجزای صورت به وجود می آید. زیبایی بینی برمبنای شکل و اندازه و زاویه نواحی مختلف صورت نسبت به هم تعیین و مشخص می شود.
اگر نوک بینی از حد معمول یا استاندارد به طوری که با دیگر اجزای صورت متناسب باشد، بالاتر باشد بینی فانتزی یا عروسکی نام می گیرد.
جراحی پلاستیک بینی ترمیمی
ممکن است فرد از نتیجه جراحی بینی خود راضی نبوده و بلافاصله از جراح بینی خود بخواهد که تا دیر نشده اقدام به ترمیم بینی نماید.
باید به دو نکته مهم توجه داشت اول اینکه به مدت دو ماه بینی ورم داشته و در نتیجه از اندازه واقعی بزرگتر به نظر خواهد رسید و نباید درباره اندازه بینی زود قضاوت گردد.
نکته دیگر چنانچه بعد از دو ماه فرد از ظاهر فرم بینی رضایت نداشته باشد از نظر علمی باید یکسال صبر کند تا ساختار بینی تثبیت شده باشد.
چنانچه زودتر از زمان تعیین شده توسط پزشک اقدام نماید، موجب ایجاد آسیب های غیر قابل جبران به خصوص برای پوست بینی خواهد شد.
جراحی پلاستیک بینی طبیعی
اغلب افراد از جراح بینی درخواست دارند که بینی طبیعی من را به نحوی عمل نمایید که در اولین نگاه مشخص نباشد که بینی جراحی شده است.
رعایت زاویه متناسب بین لب و بینی و داشتن فرم و زاویه نوک بینی طبیعی از ویژگی جراحی بینی طبیعی می باشد.
عمل بینی به طریقی انجام می شود که معیارهای زیبایی را داشته و طبق استاندارد انجام شود و بینی لب و بینی زاویه طبیعی وجود داشته باشد.
جراحی بینی طبیعی برای بینی های گوشتی نتایج مطلوبی را حاصل می نماید.
روش های جراحی پلاستیک بینی
برای انجام جراحی بینی و اصلاحات بینی باید به ساختار و غضروف های آن دست پیدا کرد که این امر فقط با ایجاد برش در پوست بینی و جدا کردن آن از ساختمان بینی امکان پذیر است.
پزشکان برای دستیابی به ساختمان بینی از دو روش بهره می گیرند که عبارتنداز:
- جراحی بینی به روش بسته : برش ها در این روش از جراحی زیبایی بینی، در درون بینی ایجاد می شوند.
- جراحی بینی به روش باز : درعمل زیبایی بینی باز علاوه بر برش هایی که در داخل بینی ایجاد می گردند یک برش در ابعاد بسیار کوچک نیز بر روی ناحیه کلوملا ایجاد می شود.
ورم ناشی از جراحی پلاستیک بینی
به دلیل تغییراتی که در ساختار بینی و برش هایی که بر روی پوست آن به منظور رفع ایرادات بینی و دستیابی به فرم مورد نظر بیمار انجام می شود معمولاً کمی ورم و کبودی در آن ایجاد می شود.
ورم ناشی از عمل زیبایی بینی در افراد مختلف شدت متفاوتی داشته و میزان آن به موارد زیر بستگی دارد:
- نوع بینی : هر چه پوست بینی ضخیم بوده و ساختار آن از استخوان های ضعیف ساخته شده باشد میزان ورم بینی بیشتر خواهد بود، به همین دلیل ورم ایجاد شده بعد از عمل بینی گوشتی در اغلب موارد بیشتر از ورم ناشی از عمل بینی استخوانی می باشد.
- میزان ایرادات بینی : هرچه ایرادات موجود در بینی بیشتر باشد نیاز به انجام اصلاحات بیشتری دارد که این امر موجب بیشتر شدن ورم بینی خواهد شد.
به طور مثال ورم بعد از جراحی یک بینی با نوک افتاده و قوز بسیار شدید طبیعتاً بیشتر از ورم بعد از جراحی یک بینی با میزان ایرادات خفیف و بسیار جزئی می باشد.
- ویژگی های بدن بیمار: برخی از افراد به طور کلی بد زخم هستند و در صورت اصابت ضربه به بدن شان سریعاً ناحیه مورد نظر کبود شده یا سوراخ نمودن گوش های شان موجب ایجاد زخم شدید در این ناحیه می شود که از بین رفتن و برطرف شدن این عوارض به زمان زیادی نیاز دارد، کبودی در این افراد شدت بیشتری داشته و دیرتر برطرف خواهد شد.
اقدامات قبل از جراحی پلاستیک بینی
- انتخاب جراح بینی از اقدامات اول و مهم پروسیجر عمل در بینی می باشد.
- بعد از انتخاب جراح بینی با مراجعه حضوری به مطب با جراح بینی مشاوره داشته باشید.
- در جلسه مشاوره انتظار خود را از انجام عمل بینی بیان کنید و جراح بینی بعد از معاینه بالینی دیدگاه کلی از نتیجه جراحی زیبایی بینی به فرد خواهد داد.
- در صورتی که مبتلا به بیماری خاصی هستید یا از داروی خاصی استفاده می کنید جراح بینی را مطلع سازید.
- آزمایشات لازم را که جراح بینی تجویز می نماید را انجام دهید و روز انجام پروسیجر همراه خود داشته باشید.
- از مصرف داروهای غیر ضروری از قبیل بروفن، ویتامین E از دو هفته قبل از عمل زیبایی بینی خودداری کنید.
- از دو هفته قبل از تغییر فرم بینی خود از استعمال دخانیات و نوشیدن هر گونه مشروبات الکلی خودداری نماید.
تزریق کورتون بعد از جراحی پلاستیک بینی
همانگونه که گفتیم بروز ورم و کبودی بعد از عمل بینی امری طبیعی و شایع است که از بین رفتن کامل آن نیازمند صبوری است.
ورم بینی به مرور زمان کاهش پیدا کرده و معمولاً بعد از گذشت 1 تا 2 سال به طور کامل فروکش می کند.
در برخی از افراد و به خصوص بیمارانی که بینی آن ها گوشتی و خیلی بزرگ است فروکش کردن بینی روند طبیعی خود را طی نکرده و بعد از گذشت مدت زیادی هنوز مقدار قابل توجهی ورم در بینی باقی می ماند، در این صورت و با صلاحدید پزشک می توان در بینی کورتون تزریق نمود.
مراقبت های بعد از جراحی پلاستیک بینی
در عمل پلاستیک بینی ، ساختار و اسکلت بینی مورد جراحی قرار می گیرد به همین دلیل نیاز است تا زمان تثبیت ساختار جدید ، نکات مراقبتی برای عدم آُسیب رسانی به بینی مراعات شوند .
دوره نقاهت و میزان زمان نکات مراقبتی بستکی به نوع بینی بیمار دارد به همین دلیل بهتر است زمان دقیق نکات مراقبتی را با توجه به نوع بینی تان جویا شوید .
به طور مثال ورزش سنگین پس از 6 ماه مجاز است ولی برخی از افراد نیاز به زمان بیشتری برای شروع ورزش دارند و جراح بینی ، ورزش حرفه ای و سنگین را تا 1 سال پس از رینوپلاستی برای فرد ممنوع می کند .
در نتیجه نکات مراقبتی که گفته می شود به طور دقیق نیست و افراد باید نکات مراقبتی دقیق را از جراح بینی جویا شوند.
نکات مراقبتی جراحی بینی
- بعد از جراحی بینی به هیچ عنوان نباید ضربه ای به بینی وارد شود به همین دلیل حداقل 1 الی 2 هفته از قرارگرفتن در مکان های شلوغ پرهیز کنید .
- روز اول بهتر است استراحت مطلق داشته باشید زیرا اثر داروهای بیهوشی تا 24 ساعت ماندگار است و هوشیاری کاملی نخواهید داشت .
- داروهای تجویز شده را به طور مرتب مصرف نمایید .
- بهترین روش برای رفع کبودی و تورم بینی ، استفاده از کمپرس یخ و به حداقل رساندن مصرف نمک است .
- تا زمانی که جراح بینی صلاح می داند از چسب بینی استفاده کنید .
- غذاهایی نرم را جایگزین غذاهای سفت کنید زیرا جوییدن منجربه حرکت عضله های صورت می شود و این امر می تواند نتیجه عمل بینی را تحت تاثیر قرار دهد .
- از خندیدن زیاد ، خمیازه کشیدن با دهان کاملاً باز و صحبت کردن بیش از اندازه درهفته های اول خودداری کنید .
- هفته اول از شستن صورت پرهیز کنید و از دستمال مرطوب یا دستمال های خیس شده برای تمیز کردن صورت استفاده کنید زیرا اسپلینت بینی نباید خیس شود .
- روابط جنسی ، ضربان قلب را افزایش می دهند و افزایش ضربان قلب در افرادی که بینی هایشان جراحی شده است منجربه تورم بینی می شود به همین دلیل حداقل 3 هفته پس از رینوپلاستی ، رابطه جنسی نداشته باشید.
هزینه جراحی پلاستیک بینی
برای تعیین هزینه باید به جراح پلاستیک بینی مراجعه کنید زیرا نوع بینی ، هزینه بیمارستان و مشکل بینی در تعیین هزینه ، تاثیرگذار هستند.