عمل بینی شکسته
عمل بینی شکسته
عمل بینی شکسته : معمولا تا سه هفته بعد از شکستن بینی امکان جا انداختن استخوان بینی وجود دارد. زیرا بعد از یک ماه استخوان ها به همدیگر جوش خورده و امکان رفع ایراد ظاهر بینی که ناشی از شکستگی بینی می باشد، فقط از راه عمل زیبایی بینی ممکن خواهد بود. بهتر آن است تا در اولین فرصت استخوان بینی جا انداخته شود.
ساختار یک سوم بالایی بینی از استخوان و دو سوم بالایی آن از غضروف است.
ضربه های نسبتا شدید باعث شکستن اسکلت بینی می شود. اگر شدت ضربه زیاد باشد موجب جابجایی استخوان یا غضروف از محل اصلیش می شود و امکان دارد باعث اشکال زیبایی یا تنفسی شود. در این حالت جا انداختن استخوان یا غضروف آسیب دیده حتما باید انجام شود تا بینی به حالت اولیه خود برگردد.
بهترین فرصت جا اندازی در بزرگسالان به مدت دو هفته و در کودکان به مدت یک هفته است. اگر زمان بیشتری سپری شود استخوان یا غضروف در محل نابجای جدید جوش خورده در نتیجه باعث اشکال زیبایی یا تنفس دایمی می گردد.
اگر فردی که دچار شکستگی بینی شده بعد از یک ماه به جراح بینی مراجعه کند دیگر امکان جااندازی استخوان یا غضروف جابه جا شده وجود ندارد . باید از تکنیک های جراحی زیبایی بینی برای رفع آسیب های ایجاد شده استفاده نمود.
مراقبت های بعد از جا انداختن بینی
- بخاطر اینکه عمل بینی شکسته به صورت سرپایی انجام می گیرد بنابراین بیمار پس از چند ساعت می تواند مرخص شود.
- باید فردی به عنوان همراه در کنار بیمار باشد.
- داروهای تجویز شده توسط دکتر تا آخر مصرف شود.
- 6 تا 8 هفته بعد از عمل بینی شکسته فعالیتهای سنگین انجام نشود.
- استفاده از عینک تا دو ماه ممنوع است.
هزینه عمل شکستگی بینی
هزینه عمل بینی شکسته به موارد مختلفی بستگی دارد، از جمله کلینیکی که در آن عمل جراحی انجام می شود، تجربه جراح بینی ، میزان گستردگی و شکستگی .
لازم به ذکر است در صورتی که طی عمل تنها بخواهیم شکستگی بینی را درمان نماییم، معمولاً هزینه عمل توسط بیمه پرداخت خواهد شد.
شکستگی بینی در کودکان
شکستی بینی در کودکان خیلی کمتر از بزرگسالان است. مشخصه های فیزیکی مهم در کودکان و اندازه کوچک بینی آنها باعث محدود شدن نیروهای شدید وارد شده است. در نتیجه بافت نرم ،حکم حفاظتی برای اسکلت صورت کودکان است. آسیب های که به بینی کودکان کم سن و سال وارد می شود بیشتر در غضروف است تا استخوان ، نرم بودن غضروف و قابلیت ارتجاعی آن در کودکان باعث جابه جا نشدن در شکستگی اسکلت کودکان است.
معمولا شکستگی بینی در کودکان به باز شدن کتاب تشبیه میشود و لذا باعث پهن شدن بینی ایشان میشود.