جراح بینی

پولیپ بینی

پولیپ بینی

پولیپ بینی ، به توده ی خاکستری و گاها بی رنگی گفته می شود که به طور معمول از مخاط سینوس ها و یا از خود بینی منشا می گیرد .

پولیپ بینی

دلایل پولیپ بینی چیست ؟

برای ایجاد شدن پولیپ بینی دلایل مشخصی وجود ندارد ولی التهابات و عفونت های مزمن می تواند موجب پیدایش پولیپ بینی شود .

معمولا پولیپ بینی به دلیل آلرژی بینی ایجاد می شود که ممکن است با حساسیت هایی چون آسم و یا حساسیت پوستی همراه باشد . بر اثر حساسیت ، مخاط بینی دچار تورم می شوند و به حالت یک نسج اضافی در می آیند و درون بینی و نسج ها را نیز پر می کنند و به تدریج به اندازه ی آن افزوده می شود . اگر آلرژی به موقع درمان شود از به وجود آمدن پولیپ جلوگیری می شود و یا بروز آن به تعویق می افتد .

راه های تشخیص پولیپ بینی :

پو لیپ بینی از طریق معاینه ی بالینی به راحتی مشخص می شود . برخی افراد بر اثر متورم شدن شاخک های تحتانی بینی که حدودا منجر به ایجاد انسداد تنفسی می شود به اشتباه تصور می کنند که دچار این عارضه شده اند اما پس از معاینه معلوم می شود که اثری از پولیپ بینی در ایشان وجود ندارد .

درمان پولیپ بینی :

اگر اندازه ی پولیپ  به حدی برسد که باعث انسداد بینی شود به منظور برداشتن آن نیاز به عمل جراحی می باشد .به دلیل اینکه معمولا منشا پولیپ از داخل سینوس ها است ، در صورتی که فقط پولیپ بینی خارج شود احتمال عود آن از زمانی که علاوه بر خارج کردن پولیپ ، با آندوسکوپ داخل سینوس ها نیز از وجود پولیپ تخلیه شود بیشتر است .

لذا بعد از عمل جراحی احتمال عود پولیپ وجود دارد ولی درمان ضد آْلرژی برای به تعویق انداختن پیدایش پولیپ  و یا کاستن از سرعت رشد آن موثر می باشد .

عمل جراحی پولیپ  ،هم تحت نیمه بیهوشی و هم تحت بیهوشی کامل قابل انجام می باشد . مدت زمان عمل پولیپ حدودا 20 دفقیقه است و بیمار در همان روز ترخیص ی شود .

به مدت 10 روز پس از عمل بینی می بایستی آنتی بیوتیک مصرف شود و استفاده از دارو های ضد آلرژی نیز به منظور به تعویق انداختن عود پولیپ ضروری است .

نظرات بسته شده است.

Call Now Button